Res till Rom

Följ i historiens fotspår och res till Rom

Egypten i all ära. Det är ju det den här sidan handlar om. Men vi tycker att man ska passa på att se så många platser man bara kan här i världen. Och har man varit i Egypten och sett pyramiderna, Sfinxen och Alexandria så är man troligen intresserad av historia och antiken. Chansen är dessutom stor att du har fått mersmak och vill besöka fler historiska platser. Vem blir inte tagen av alla fantastiska platser i Egypten?

Res till Rom

Julius Caesar Rom

Byst av Julius Caesar

När man tänker på historia lär man snabbt komma in på det romerska imperiet, romarriket, som under flera hundra år i princip styrde världen. Kopplingen till Egypten är också stor, här spenderade Julius Caesar långa perioder hos den mytomspunna Cleopatra. Historien säger också att de kan ha fått en son tillsammans. En son som Caesars efterträdare, kejsar Augustus, senare avrättade. Om det verkligen var Caesars son får vi nog aldrig veta, men att Augustus valde att döda pojken är däremot ett historiskt faktum.

Fascineras man av det romerska imperiet, alla kejsare och de många historiska platser som finns bevarade så är en resa till Rom ett måste. Hela staden är fylld av spår från en svunnen tid då det romerska imperiet var mäktigt och grandiost.  Här kan du se platser som Forum Romanum, där den romerska eliten bodde, arbetade och levde. I Rom kan du också besöka andra antika platser som Pantheon och inte minst Colosseum – Roms kanske mest kända byggnadsverk.

Om du skall resa till Rom och se alla fantastiska sevärdheter och gå i romarnas fotspår så rekommenderar vi ett besök hos restillrom.se. Det är en resesajt som har samlat allt som är värt att veta inför en Romresa. Där finns info om sevärdheter, restauranger, kollektivtrafik, guidade turer och mycket mer. Ta en titt där innan du ger dig in i bokningsdjungeln.

Hoppas ni uppskattade det här inlägget trots att det inte handlade så mycket om Egypten. Vi lovar mer Egypten-nyheter framöver. På återseende.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *