Namnlappar

Namnlappar – lösningen på flera reseproblem

Det finns många tips för att göra resan smidigare när man reser med barn. Men just det här tipset läser man inte så ofta om – trots att det är en väldigt enkel lösning och det löser flera problem.

Det är många som märker upp barnens kläder med små namnlappar för att man ska slippa tappa bort dem i skolan eller på förskolan. Köpa kläder är dyrt och när ens barn tappar bort sin fina jacka eller sina nya par skor, så svider det i plånboken.

Det här är inga nyheter, men har du tänk på hur smart du kan använda dessa små lappar på din semester?

Har du flera barn som har identiska resväskor? Se till att märka upp varje barns väska med just deras namnlapp, så slipper man onödiga bråk i avgångshallen. Dessutom så är det mycket enklare att hitta barnens väskor på bagagebandet i ankomsthallen. Det minskar även risken för att någon annan familj råkar få med sig era resväskor till sitt hotell. Vill man vara extra smart, så kan man sätta en namnlapp på varje sida av resväskan – så ser man enkelt när er väska rullar förbi på bandet, oavsett vilken sida av väskan som ligger uppåt.

Väl framme på hotellet, så kan det vara smart att ha märkt upp barnens solglasögon, leksaker och andra prylar. Vid poolkanten så kan en eller flera flip flopps lätt försvinna eller blandas ihop, även här så kan du enkelt märka upp dem, för att slippa problem. Ett borttappat gosedjur kan förstöra en hel semester, men om du märkt upp gosedjuret med namn och telefonnummer, så är chansen stor att någon kan slå en signal till dig och gosedjuret kan komma tillrätta. Kanske den enklaste försäkringen och det enklaste sättet att rädda en semester…

Om du beställer nya namnlappar, så tänk på att skriva in ditt telefonnummer i ett internationellt format där du har med Sveriges landsnummer och utelämnar den första nollan. Här är ett exempel på hur du ska skriva ditt telefonnummer:

+46 (0)XX – XX XX XXX

Ett sista tips är att köpa dina namnlappar på Tinypea.se, för då får du flera olika format. De lite större namnlapparna är runda och syns jättebra på barnens resväska. De minsta formaten passar perfekt på t.ex. barnens solglasögon och mellanformatet passar perfekt på kläder. Dessutom är det självhäftande, så man behöver inte ens stryka på med strykjärn – och de sitter superbra på det flesta underlag.

Lycka till på semestern och tipsa gärna dina vänner om det här enkla knepet för att göra resan lite enklare när de ska ut och resa med sina barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *