hotell egypten

Hotell i Egypten

De mest eftertraktade hotellen i Egypten ligger precis vid vattnet. Inte så konstigt, då de allra flesta besöker landet just för att ligga på stranden, eller i poolen, och bada i både solsken och vatten. Här kan du läsa om några av de mest populära hotellen i landet.

Hilton Luxor Resort & Spa

Hilton i Luxor ligger precis vid Nilen, bara 10 minuter från stadens kärna. Hotellet har två pooler, 8 moderna restauranger, spa – ja, det mesta som ett exklusivt hotell bör ha. Närheten till allt är även en stor attraktionsfaktor. Hotellet ligger 2 minuter med bil från Karnaktemplet, 10 minuter från centrala Luxor (som nämnt ovan), och 20 minuter från Luxor International Airport.

The Oberoi Sahl Hasheesh

The Oberoi får ständigt toppbetyg av kunderna. Det här femstjärniga hotellet ligger bara 2 minuters promenad bort från stranden, som är privat. Rummen är exklusivt inredda; badrummet är belagt med marmor och har både kar och dusch, samtliga rum har gratis wi-fi och god luftkonditionering.

Hotellet ligger i populära Hurghada som är mycket populärt bland turister som mest vill sola och bada. Shoppingcentret i staden, och dess flygplats, ligger 25 minuter med bil bort från hotellet. Receptionen, som är bemannad dygnet runt, hjälper gärna till att anordna aktiviteter, så som snorklingsutflykter till exempel.

Sofitel Cairo Nile El Gezirah

Sofitel Cairo Nile El Gezirah ligger vackert beläget vid Nilen, där en privat promenad längs floden för hotellets gäster också finns. Inom gångavstånd finns sevärdheter så som Egyptiska museet, Cairo Tower, Operahuset och Khan El Khalili.

För den som vill spendera en slapp dag på hotellet, finns det mycket att göra. Hotellet har en infinitypool utomhus, ett spa, 5 barer, 7 restauranger, ett gym och mycket mer.

Rummen är utrustade med satellit-tv, gratis wi-fi, minibar och luftkonditionering. Receptionen hjälper gärna till att arrangera olika typer av utflykter och turer.