sphinx

Fem punkter för billigare flyg

 

Det går alltid att pressa priset på resan. Bland annat genom att:

  • Sök inte bara centralt

Det är flygen från de mindre flygplatserna som oftast är billigast. När du söker flygbiljetter så ange att du ex. vill åka från Stockholm (inte bara Arlanda). Därmed genomförs sökningar även på närliggande flygplatser. Att åka ut till dess brukar vara enkelt med flygbussar.

  • Lägg bevakning

På flera jämförelsesidor av flygresor och andra biljetter kan man lägga in bevakning. Det betyder att man får ett mail om priset går ner till önskad nivå. Det kan då innebära att man får vara beredd att åka vilken dag som helst – men det pressar absolut ner priset.

  • Se på hela kostnaden vid avbetalning

Ett flertal resebyråer låter sina kunder avbetala flygresan eller charterresan räntefritt under ett visst antal månader. Men gratis är det knappast. Det är inte ovanligt att det uppkommer en uppläggningsavgift på ca 300kr och sedan en aviavgift på 30kr per månad.

Det är inte fel att välja detta betalningssätt – men man ska vara medveten om de kostnader som uppkommer. Det är även vanligt att avbetalning kan ske under längre perioder (ex 24 månader) men då uppkommer ofta en riktigt hög ränta vilket gör att man bör välja privatlån för att hitta billigare lån till resan.

  • Samla poäng

De som reser ofta med Bank Norwegian rekommenderas att ha kreditkortet från Norwegian Bank. Med det samlas poäng på alla inköp som sker i vardagen vilka man sedan kan växla in till resor hos flygbolaget. Bara genom att använda kortet i vardagliga livet under ett år får man poäng som lätt räcker till en tur och returresa inom Europa.

Reser man ofta med SAS eller British Airways gäller samma sak då dessa bolag har kreditkort som ger poäng på alla inköp. Vill man inte ha kreditkort kan man hos vissa bolag gratis gå med i deras kundklubb och samla poäng. Men fördelen med kreditkorten är att man får poäng på samtliga inköp som sker – oavsett var kortet används.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *