Billiga flygbiljetter Egypten

Billiga flygbiljetter

Att flyga t.r till Kairo kostar cirka 3000kr. Men det varierar väldigt i pris. För att citera Reseguiden.se ”På ett flygplan med 200 passagerare kan det finnas 150 olika priser”.

Priserna rör sig hela tiden vilket kan skapa irritation eftersom man kan få betala betydligt mer än den som man sitter bredvid på planet. Men dessa variationer kan man lika gärna utnyttja och därmed pressa priset på resan flera tusenlappar.

Var flexibel gällande utresedag.

När flygbiljetter söks via jämförelsesidor på nätet ska man alltid välja att se ”priskalendern” eller liknande. Då visas intilliggande datum och priserna för att resa dessa dagar. Ofta räcker det med att flytta avrese- eller hemresedatumet en eller två dagar för att få ner priset relativt mycket. Den 9/4 2016 kostade den billigaste t.r biljetten, enligt en jämförelsesajt, 2500kr om avresan genomfördes 24/4 men samma resa gick även att få för 9000 bara någon dag senare. Den sistnämnda resan var visserligen flera timmar snabbare än de förstnämnda. Men betydligt många fler tusen dyrare.’

Var flexibel gällande avreseort

Måste du åka från Arlanda? Det finns ett flertal flygplatser i närheten som har lågprisflyg som trafikerar till Egypten. Sök därför inte från Arlanda utan från ”Alla flygplatser i Stockholm” när resan ska jämföras online.

Ett alternativ är även att se över möjligheten att landa på någon ort i närheten av Kairo och åka kollektivt till Kairo därifrån. Att byta avreseort i Sverige är däremot den enklaste vägen och eftersom både Skavsta och Bromma ligger så centralt belägna är det inte några problem att ta sig dit för de som ändå planerat att flyga från Stockholm.

Sök sista-minuten

Som nämnts ovan är flexibilitet nyckeln till att få billiga flygbiljetter. De som är väldigt flexibla gällande både avresedatum och ort kan även sikta på sista-minuten resor. Även här går det att pressa priset rejält.