res billigt till egypten

Billig flygresa– Hur betalas den billigast?

Det finns flera olika vägar att gå för att pressa priset på flygbiljetten till Egypten. Men det är inte det enda man bör tänka på för att komma iväg på semester så billigt som möjligt. Det andra är hur resan ska finansieras.

Betala med kort

Det bästa sättet att betala en resa är med ett kreditkort. Det handlar främst om att man då alltid får en reseförsäkring på köpet som allra oftast har ett avbeställningsskydd. Därmed slipper man den onödiga kostnaden hos resebolaget.

En annan fördel med kort är att många av dessa ger bonus. Det kan ex. vara att man får 1% i bonus på allt som köps. Är det biljetter för 10.000 kr innebär det i alla fall en återbäring på 100kr.

Ytterligare en fördel är att man har upp till 60 dagars räntefri betalning. Betala med kortet i januari och betala inte resan förrän i slutet av feb. Därmed har man tid på sig att få nästa lön innan resan ska vara betald.

Billigast tack vare bonus – mest flexibelt med räntefri tid.

Lån

Den som väljer att jämföra lån hos flera banker kommer snart att se att räntenivå och villkor skiljer mycket stort. Det kan vara rörlig ränta eller fast ränta, annuitetslån eller rak amortering, amortering på upp till 5år eller 12 år osv.

I detta fall är det mycket viktigt att titta på lånets kapitalkostnad. Det är vad man totalt kommer att betala under hela lånets löptid. Det många långivare lyfter fram är månadskostnad och att det därmed är så ”billigt” att låna. Men orsaken att det är så billigt handlar ofta om en mycket lång amorteringstid – som i längden gör att lånet blir betydligt dyrare.

Avbetalning

Många resebyråer erbjuder avbetalning under olika långa perioder. Det är inte ovanligt att det är räntefritt under exempelvis 3 månader och att det sedan uppkommer räntekostnad. Räntefritt kan låta lockande men titta noga på uppläggningsavgiften och aviavgifterna. Vad blir den totala kostnaden för avbetalningen? Vad hade det blivit på ett privatlån?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *