Avbeställningsskydd

Välj gratis avbeställningsskydd

 

”Vill du ha avbeställningsskydd?”

Det är en vanlig fråga som ställs när en resa köps online eller över disk hos en researrangör. Utan avbeställningsskydd är risken att hela summan för resan går förlorad om man blir sjuk några dagar innan och inte kan åka. Att ha ett avbeställningsskydd är därmed en stark rekommendation. Men det är helt onödigt att betala extra för det. Det finns nämligen vägar att gå för att få gratis avbeställningsskydd och dessutom få en rad andra reseförsäkringar.

Välj rätt kreditkort

Alla kreditkort har en reseförsäkring. Det betyder att om resan betalas med kortet så aktiveras försäkringen automatiskt. Däremot kan det skilja lite hur stor del av resan som måste betalas med kortet. Det kan exempel vara 50% eller 75%. Men den som betalar hela sin resa med kreditkortet får alltså alltid reseförsäkringen aktiverad.

En del av det reseskydd som följer med är avbeställningsskyddet. Genom att använda sitt kort ges därmed en gratis försäkring.

De som redan har ett kreditkort kan använda det – för de som inte har ett kort är det ekonomiskt lönsamt att teckna ett kort innan resan bokas. Men se på utbudet och jämför exempelvis kreditkort här . Det finns nämligen ett flertal punkter som skiljer kreditkorten åt. En del är gratis – andra kostar över 1000kr per år.

Ett exempel kan tas från Bank Norwegian vars kreditkort inte har någon årsavgift alls. Detta är ett av de så kallade resekreditkorten vilket betyder att kortet har ett flertal reseförmåner. Bland annat ges poäng på alla inköp som sker med kortet. Poängen kan sedan användas för att få gratis, eller betydligt billigare, resor hos flygbolaget med samma namn – Norwegian.

Är det bara avbeställningsskydd som efterfrågas bör man enbart titta efter ett kort som är gratis. Betala med kortet och få flera försäkringar med på resan. Är det däremot ett kort som ska användas utomlands bör man även titta på uttagsavgifter och valutapåslag.

Men – betala aldrig för avbeställningsskyddet. Den försäkringen, och många fler, går att få gratis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *