Att tänka på i Egypten

Att tänka på i Egypten

Seder och bruk

När du reser till utomlands kan det vara bra att först ta reda på vilka seder och bruk det finns. Räkna med att man inte har samma traditioner som i Sverige vilket kan ge upphov till en del missförstånd. Ett muslimskt land som Egypten till exempel är väldigt noga med den klädsel man har när man vistas på stan. Detta gäller speciellt kvinnor som bör undvika korta kjolar, kortbyxor och linnen. Det här är extra viktigt då man besöker en religiös plats där man bör ha plagg som täcker både axlar och knän.

En annan sak som skiljer sig åt i Egypten från Sverige är det här med tider. Egyptier anser det inte så viktigt att hålla tiden vilket kan ställa till en del. Chansa därför inte utan var ute i god tid och var tydlig i kommunikationen.

Var säker

Människorna i Egypten är väldigt vänliga och hjälpsamma men naturligtvis kan det bli både missförstånd och att man råkar ut för stöld. Se därför till att förvara värdesaker i värdeskåp som finns tillgängliga på hotellet. Försvinner något av dina saker är det bra om du först ser till att utesluta att det verkligen inte är du själv som förlagt det. Den som blir anklagad för stöld eller liknande i Egypten kan råka ut för allvarliga konsekvenser.

Några råd

  • Passet måste vara giltigt minst sex månader från ditt hemresedatum
  • Växla pengar i Sverige eller på flygplatsen. Inte alla affärer och restauranger tar kort
  • Res med lätt packning. Det är ett varmt land så du kommer inte behöva någon stor garderob
  • Se till att hotellet har luftkonditionering så blir din vistelse trevligare
  • Kolla med din mobiloperatör vilka avgifter som gäller innan du reser
  • Ha alltid lite småmynt tillgängligt för dricks och toalettbesök
  • Ta med dig en vattenflaska när du går ut på stan eller ner till stranden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *